Thursday, September 8, 2011

Alat penggulung rokok semi automatik | Amaran : MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESEHATAN

Beberapa minggu lepas aku ada menyuarakan kepada Apai Rijal (Gamer yang sayur) tentang alat/mesin penggulung rokok automatik (takla berapa automatik) yang mungkin boleh didapati dengan mudah di semenanjung sana, jadi, beberapa hari lepas, semasa dia balik dari bercuti hari raya. dia ada mendapatkan satu set alat tersebut, yang katanya dibeli di airport.

Radas yang diperlukan untuk menggulung rokok


Dulu, semasa aku masih bekerja di Faber Medi-Serve cawangan Bintulu, pernah juga ada sorang member beli benda yang serupa semasa outstation di Dubai sana, tapi dah hilang entah ke mana.


Tembakau yang disyorkan, berperisa Blueberry, tembakau cap unta pun boleh!

Daun/kertas rokok yang disyorkan, daun rokok Sedjati pun boleh maa

rokok gulung yang siap dihasilkan dalam beberapa minit



Cara menggulung dengan ini mesin



Kalo lah arwah atuk aku masih hidup, mesti dia tak perlu gulung rokok dengan tangan hahaha, teringat aku zaman arwah masih hidup dulu, asal malam lepas Isyak, kerjanya menggulung rokok dan akan disimpan dalam bekas botol maa'jun bukan marijuana ok!!, "untuk bekal di kebun hari esok" katanya. Apa pun, MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN!!! DIULANG, MEMBAHAYAKAN KESEHATAN!!

23 comments:

  1. ...membahayakan kesihatan diri dan orang lain

    p/s: ujung mggu hepi;) jom

    ReplyDelete
  2. membahayakan diri sendiri haha, hujunh minggu kalo Ahad x dapat sebab pegi Sibu untuk sesi bersama Impety, hari Sabtu?

    ReplyDelete
  3. petang sabtu,

    time to be confirmed later...
    mau jd guitarist atau drummer?

    ReplyDelete
  4. cantek!!dua dua pun boleh, nanti aku turun pun bawa gitar sekali, jangan lupa bawa adapter 9v untuk zoom, aku pun adapter dah 'ngai' tunggu gaji baru beli adapter baru

    ReplyDelete
  5. aku kadang isap rokok kadang2 tak isap.. heheheheheh tapi kalau nak gulung aku gulung macam ni---> http://www.youtube.com/watch?v=h42zuSrnCiU&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  6. Jairo, yang tu terlampau laju, tembakau kurang padat haha..banyak angin masuk boleh bikin sakit perut wooo

    ReplyDelete
  7. kalau sakit perut minum gripe water boleh tulung buang angin

    ReplyDelete
  8. gripe water berkesan untuk bayi dan kanak2 ja bro, kalo dewasa makan ubat cap tangan daaa

    ReplyDelete
  9. best rokok tok....tapi sik sehebat nak menggolong ya mcm bro faizal....tapi mun menggolong cerita sambil hisap rokok ya nang boleh la...santai2 di rumah terbuka rashid,sambil bercerita tentang cerita kat tv lama2 marek...cerita katon dalam tv pendidikan pun keluar juak..hahhaa

    ReplyDelete
  10. merokok dengan penuh feel sambil borak2 psl cerita kartun era 80'an dan 90'an hahaha nang best....embiak zaman kinek tok mun join chatting camya alu blur hahaha

    ReplyDelete
  11. mesin pakey gulung rokok ya sini ada jual??

    ReplyDelete
  12. mesin penggulung rokok ya boleh diperolehi di premis premis dalam airport, atau mauk simple boleh order via online, cuma tembakau yang special macam blueberry ya ada sedikit mahal, tapi boleh juak pakei tembakau cap pohon sagu atau temabakau cap nenas berjenama Murray's pot warna kuning

    ReplyDelete
  13. isap tembakau duyung aja tuh mantap...!! :)

    ReplyDelete
  14. pira boss.....? aja mahal2 ya......

    ReplyDelete
  15. salam bro...mana nak cari tembakau tu...puas cari..xdak..mana member lu belu

    ReplyDelete
  16. mana aku nk dapat roller dye tuh...bgtau ak...da lma cri tuh...area kl

    ReplyDelete
  17. Bro..kat area ampang atau kl mana kedai yg jual rooler

    ReplyDelete
  18. Bro..kat area ampang atau kl mana kedai yg jual rooler

    ReplyDelete
  19. sekarang dah banyak dijual bro. saya pun dah xpakai lagi dah mesin ni sebab sekarang tengah hype hisap rokok sebenar hahaahha

    ReplyDelete
  20. Mana nak cari tembakau royal ni...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...